Vaak moet ik ‘s ochtends al op pad om zo de voorbereidingen bij de bruid vast te kunnen leggen. Meestal is dat in het ouderlijk huis, of bij het bruidspaar zelf. De bruidegom slaapt meestal elders óf vertrekt in de ochtend naar zijn ouders, zodat de bruid zich in alle rust kan voorbereiden.

Die voorbereidingen zijn ontzettend leuk om vast te leggen! Er gebeurd vanalles: een kapster komt het haar doen, de visagist de make-up. Ik zie in een uur tijd de bruid veranderen in een nog mooiere, meer zelfverzekerde vrouw. En dat zie niet alleen ik, maar dat ziet ze zelf ook als ze in de spiegel kijkt. Ik vind die metamorfose echt magisch om vast te kunnen leggen.

Tip 1: laat je opmaken bij een raam
Maak beneden, indien mogelijk, ruimte om zo bij een raam te kunnen zitten om opgemaakt te worden. Zo valt er voldoende licht op de plek waar jij zit, zodat ik de frisse foto’s kan maken die jullie graag willen. Schuif desnoods wat meubels aan de kant om zo voldoende ruimte te hebben. Belangrijk: ga in alle gevallen met je gezicht naar het licht toe zitten, en niet met je rug naar het raam.

Tip 2: open de gordijnen!
Soms zit alle raambekleding in de huizen waar ik kom hartstikke dicht. Ik hou van hele lichte en open ruimtes, het doet jullie foto’s enorm goed. Gooi daarom gewoon de volledige raambekleding overal open. Hoe meer natuurlijk licht, des te beter.

Tip 3: neem de tijd voor je sieraden, schoenen en je luchtje
Ook je schoenen, sieraden en je luchtje heb je misschien wel met veel zorg uitgezocht. Het omdoen van de sieraden, en het aantrekken van de schoenen, moeten we daarom ook niet vergeten. Van die momenten kan ik hele mooie detail foto’s maken. Neem hier dus de tijd voor! Je luchtje zal je je hele leven helpen herinneren aan deze bijzondere dag, dus ook het opspuiten van je luchtje leg ik graag vast! Deze details maken jullie foto collectie compleet.

Tip 4: maak het niet te druk!
Heb je écht al je 16 beste vriendinnen nodig om je te helpen in je trouwjurk? Zorg ervoor dat alleen de broodnodige mensen bij je zijn als je je jurk aan trekt. Je hebt vaak echt maar één of twee mensen nodig die je helpen. Zo kan ik me als fotograaf ook nog bewegen in een kleine ruimte en botsen we niet onnodig vaak tegen elkaar op. En zo ontvang je natuurlijk alleen de mooiste foto’s van het bijzondere moment waarop je je prachtige jurk aan trekt!

Benieuwd naar de foto’s die ik maak? Bekijk hier mijn portfolio! Bekijk hier de prijzen die bij mijn dienst horen. Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte? Mail me gerust.