Je wil elkaar niet treffen bij de voordeur of bij het ouderlijk huis, maar je wil het eens anders doen. Leuk! In deze blog geef ik je wat tips voor de first look op jullie bruiloft waar jullie hopelijk iets aan hebben. Want het hoeft allemaal echt niet meer zoals vroeger als jullie dat niet leuk vinden.

De eerste keer dat jullie elkaar zien is een belangrijk moment op jullie bruiloft. Eindelijk mag de bruid dan haar mooie jurk laten zien en de bruidegom zijn spetterende pak. Allebei hebben jullie met heel veel zorg en plezier beide kledingstukken uitgekozen én geheim gehouden voor elkaar, dus dit moment van ontlading is altijd super leuk.

Juist omdat de first look op jullie bruiloft zo’n bijzonder moment is kun je er voor kiezen om de locatie waar jullie elkaar voor het eerst zien een beetje te stylen. Een trend overgewaaid uit Amerika is de first look op een mooie locatie buiten. Een park, tuin of een bos; het kan allemaal. Meestal is deze bijzondere first look lekker met z’n tweetjes (en natuurlijk wel met jullie fotograaf!), zonder dat de hele familie mee kijkt tijdens een moment dat al zoveel spanning en ontlading met zicht mee brengt. Even in alle rust en privacy elkaar kunnen bewonderen. Zolang je onderstaande tips goed tot je neemt, kan er bijna niks mis gaan!

first look bruiloft

1. Kies voor een locatie dichtbij

Het is geen doen om de halve stad rond te sjeesen in een trouwauto met je mooie jurk en helemaal opgemaakt. De jurk in de kreukels, je gaat misschien zweten (want zomer en spannend!). Zorg er voor dat er een locatie in de buurt is -het allerliefst op loopafstand- om de first look te doen. Dit kan een heel simpel parkje in de buurt zijn, of een andere locatie die jullie mooi vinden om elkaar voor het eerst te zien.

2. Genoeg ruimte om elkaar te bewonderen

Het mooiste moment is er wanneer de bruidegom met zijn rug naar de bruid toe staat, en waarbij de bruid dus naar hem toe loopt. Daar moet wel voldoende ruimte voor zijn, en de ondergrond moet enigszins “schoon” zijn, zodat je jurk er niet ál te vies weer vandaan komt. Jullie dag moet tenslotte net beginnen! Duik dus niet onnodig een modderig bospad op en bekijk een of twee dagen van te voren de gewenste locatie even.

first look bruiloft

3. Alle gasten mee, of alleen jullie twee?

Je kunt alle daggasten meenemen naar de locatie waar je elkaar als eerste gaat zien. Maar misschien wil je dit moment juist wel voor jullie tweeën bewaren, en het alleen (en natuurlijk wel samen met de foto/videograaf) doen. Nadat jullie elkaar gezien hebben, stap je in de trouwauto en tref je alle daggasten bijvoorbeeld thuis, bij het gemeentehuis of bij de kerk. Daar kan iedereen jullie dan in vol ornaat bewonderen, en heb je dat eerste spannende moment met z’n tweetjes al gehad.

4. Communiceer met elkaar waar je bent

Laat iemand bij de bruidegom blijven zodat hij wel écht met zijn rug naar je toe staat als je aan komt lopen. Dit kan je bijvoorbeeld vragen aan een ceremoniemeester, een getuige, beste vriend/vriendin of iemand anders die jullie bij het bijzondere moment willen hebben.

Gaan jullie in 2020 of 2021 trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een enthousiaste, behulpzame en relaxte fotograaf? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Stuur me vandaag nog een mailtje via het contactformulier, dan hoor je zo snel mogelijk van me. Klik hier om naar het contactformulier te gaan.