Waarom zou je het doen en wat is een preweddingshoot? Het is een vraag die ik vaak krijg. Misschien is het zelfs wel een beetje de spanning die overheerst. Want zo’n preweddingshoot lijkt heel spannend en ongemakkelijk, maar dat is het (bij mij) zeker niet! In deze blog wil ik je graag uitleggen waarom een preweddingshoot ontzettend waardevol is, en waarom ik hem jullie altijd adviseer juist wél te doen.

wat is een preweddingshoot

De preweddingshoot is in alle pakketten tegen een kleine meerprijs bij te boeken. Ik vind het een belangrijke voorbereiding op De Grote Dag, dus het tarief is voor mijn bruidsparen lager dan wanneer je het los zou boeken bij mij. Tijdens de preweddingshoot zie ik hoe jullie bewegen voor de camera, en hoe dat jullie af gaat. Misschien zijn jullie wel (zonder dat je het weet) natuurtalenten, en hoef ik bijna niks te doen aan hoe het gaat. Misschien vinden jullie het wel heel erg fijn om hier en daar wat aanwijzingen te krijgen.

Na de preweddingshoot valt er hopelijk een beetje spanning weg, en kijken jullie iets relaxter naar de fotoshoot op de dag zelf. Jullie weten nu precies hoe een fotoshoot met mij in z’n werk gaat, en wat je dus van mij als fotograaf kunt verwachten. Tijdens de preweddingshoot vraag ik ook altijd even hoe jullie het vinden gaan. Zo kan ik een beetje peilen of jullie er lekker in zitten, of dat ik mijn werkwijze iets moet aanpassen of ergens rekening mee moet houden. Ik kan je alvast geruststellen: alle bruidsparen die bij mij een preweddingshoot doen, roepen altijd ietwat verrast: “Nou, we vinden het eigenlijk best wel leuk zo!!!”

wat is een preweddingshoot

Vijf redenen waarom je de preweddingshoot dus wel zou moeten doen

1. Hoe leuk is het om naast foto’s van jullie samen in een prachtige jurk en een super mooi pak op de grote dag, ook foto’s te hebben in normale kleding? Foto’s precies zoals jullie er normaal gesproken ook uit zien, zonder dat er een visagist of kapper aan te pas is geweest.

2. Ik ga er niet om liegen: de trouwdag zelf is enorm spannend. Omdat jullie een preweddingshoot hebben gedaan weet je precies wat je van mij kunt verwachten. Dat is fijn en neemt wat gezonde spanning weg. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van elkaar en het moment.

3. Wil je graag mooie foto’s voor jullie uitnodiging of bedankjes? Daar is de preweddingshoot ook reuze geschikt voor! Je mag de foto’s namelijk gewoon gebruiken op jullie drukwerk. Vergeet je me niet een exemplaar op te sturen? Ik spaar namelijk save the dates, uitnodigingen en bedankkaartjes.

4. Als hij niet in jullie gekozen pakket zit kun je hem bij boeken tegen een gereduceerd tarief. Normaal gesproken vraag ik voor een dergelijke shoot € 185,00. Jullie kunnen hem voor honderd euro minder bij boeken. Zonde om te laten liggen dus!

5. En het allerbelangrijkste: omdat het gewoon ontzettend leuk is om te doen. Mijn werkwijze is niet gedwongen of geforceerd, ik laat jullie lekker je gang gaan en geef met kleine aanwijzingen aan hoe de shoot moet verlopen om tot geweldige resultaten te komen. Geloof mij; dit kunnen jullie écht!

Overtuigd? Stuur me dan nu een mailtje met meer informatie over jullie grote dag, dan krijg je binnen 24 uur van mij een offerte retour! Ik ben super benieuwd naar jullie liefdesverhaal. Gaan jullie trouwen in 2020 of 2021? Wees er dan op tijd bij, want vol is vol.